Back to All Events

Wasteland Lilleakerbyen – oppvinning for 1.5 milliarder kroner (NO) presentert av Mustad Eiendom

  • Laboratoriet 6 Youngs gate Oslo, Oslo, 0181 Norway (map)

I denne sesjonen setter vi fokus på potensialet som ligger i sirkulære byggemetoder og hva som må til for at dette skal adopteres av den norske byggebransjen, da med utgangspunkt i ulike perspektiver (rammesettere, byggherrer, entreprenør, rådgivere o.l.).

I samarbeid med Lendager Group har Mustad Eiendom foretatt en betydelig kartlegging av potensialet for såkalt oppsirkulering av konstruksjoner og materialer i forbindelse med planene for utviklingen av Lilleakerbyen. Resultatet er svært oppløftende: vi vil kunne begrense CO2-utslippet med ca. 28.000 tonn og samtidig redusere materialkostnadene med ca. 1.5 milliarder kroner. Det er med andre ord ikke en utelukkende motsetning mellom vekst, verdiskaping og bærekraftig forvaltning av naturressursene. 

Programleder: 
Kristin Halvorsen, CICERO – senter for klimaforskning

Paneldeltagere: 

  • Hege Schøyen Dillner, Grønn byggallianse

  • Jacob Medhus, Standard Norge

  • Ditte Lysgaard Vind, Lendager Group

  • Olav Line, Mustad Eiendom og Lilleakerbyen

  • Thomas Mørch, Norsk Gjenvinning

wasteland.jpg